Η Αλβανία εκταμιεύει 53 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ

στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την δεύτερη και την τρίτη αξιολόγηση της συμφωνίας με την Αλβανία, γεγονός που ανοίγει τον «δρόμο» για την άμεση εκταμίευση της δεύτερης και της τρίτης δόσης του προγράμματος βοήθειας, ύψους περίπου 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση του ΔΝΤ ελήφθη με βάση την τήρηση των δεσμεύσεων των αλβανικών Αρχών και την προώθηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η φορολογία και το συνταξιοδοτικό σύστημα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η πολιτική που εφαρμόζεται και οι προσπάθειες μεταρρύθμισης, παρέχουν αξιόπιστη βάση για την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας στη χώρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αλβανική οικονομία -σύμφωνα με το ΔΝΤ- ανακάμπτει, εξέλιξη που αποτυπώνεται στην αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, την άνοδο της κατανάλωσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατες δημοσιεύσεις απο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήγαινε στην ΚΟΡΥΦΗ