Τρίζει η βουλευτική καρέκλα του Κότσο Κοκδήμα

στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας που βρίσκετε στην θέση της αντιπολίτευσης, ζήτησε επίσημα από την Βουλή της Αλβανίας την αφαίρεση του Βουλευτικού αξιώματος του Κότσο Κοκδήμα, μέλους του κυβερνόντως Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η αίτηση αφαίρεσης βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος της Αλβανίας, το οποίο δεν επιτρέπει σε κανέναν βουλευτή να λάβει χρήματα κατευθείαν η μέσω εταιρίας στην οποία είναι μέτοχος από κρατικά κονδύλια.

Στην αίτηση-καταγγελία περιγράφονται τουλάχιστον 150 περιπτώσεις όπου η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Abissnet Albania στην οποία ήταν βασικός μέτοχος μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, έλαβε χρήματα από κρατικά η κοινοτικά κονδύλια. Για τον ίδιο λόγο, το 2012 ένας άλλος βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος έχασε το Βουλευτικό του αξίωμα μετά από καταγγελία του Δημοκρατικού κόμματος.

Αν και το Σοσιαλιστικό κόμμα ελέγχει την Βουλή, είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε απόφαση υπέρ του Κότσο Κοκδήμα, θα καταλήξει μετά από έφεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο καθώς το Δικαστήριο αυτό έχει ήδη πάρει μια παρόμοια απόφαση το 2012 όπου αναφέρει ρητά και καθαρά ότι «Ο Βουλευτής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λάβει χρήματα από κρατικά η κοινοτικά κονδύλια κατά την περίοδο που ασκεί το βουλευτικό του αξίωμα».

Αν και η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο, είναι βέβαιο ότι ο βουλευτής Κότσο Κοκδήμα σύντομα θα είναι ένας απλώς πολίτης.

himara.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατες δημοσιεύσεις απο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήγαινε στην ΚΟΡΥΦΗ