Τα Τίρανα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. Νίκος Χουντής

στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, την ελληνική εθνική μειονότητα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο θα έχει το διήμερο, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αλβανική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη γίνεται με αφορμή τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της SEECP (Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) που διοργανώνεται από την Αλβανική Προεδρία της SEECP.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, ο Ν. Χουντής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και δήμαρχο Τιράνων, Λουζμίλ Μπάσα και θα συμμετάσχει και σε δείπνο εργασίας, που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι προς τιμήν των…

συμμετεχόντων στην υπουργική Συνάντηση. Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της SEECP και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας, Κλάντα Γκιόσα και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο. Τέλος, ο Ν. Χουντής θα συμμετάσχει στη δεξίωση του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την 23η επέτειο ίδρυσής του και θα παρακαθίσει σε δείπνο που οργανώνει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Ροκανάς με προσκεκλημένους ομογενειακούς φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατες δημοσιεύσεις απο ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήγαινε στην ΚΟΡΥΦΗ